Optische spectrumanalysator (OSA)

Related Products

Optische spectrumanalysatoren (OSA) meten het optische vermogen van een lichtbron over een specifieke golflengte. Een optische spectrumanalysator is ideaal voor het uitvoeren van zeer nauwkeurige spectrale metingen van lasers, LED’s en optische systemen zoals glasvezelcommunicatienetwerken, en voor het testen van het optische vermogen van verschillende golflengtekanalen om signaal-ruisverhoudingen te bepalen.
Voor 100G- en 400G-tests zijn de signaal-ruismetingen fundamenteel om het vermogen van de vezel om de snelheid en dus de bandbreedte uit te voeren, te controleren.
OSA’s zijn onderverdeeld in drie basiscategorie├źn: 1) Fabry-Perot interferometer-gebaseerd, 2) Michelson interferometer-gebaseerd, en 3) diffractierooster-gebaseerde architecturen. Optische spectrumanalysatoren met een Fabry-Perot-architectuur hebben een smalle, vaste resolutie over een frequentiebereik van 100 MHz en 10 GHz, waardoor laserchirp-metingen mogelijk zijn.
Een Michelson OSA is ontworpen om coherentielengte-metingen uit te voeren en een spectrum weer te geven dat is gebaseerd op de Fourier-transformatie van interferentiepatronen. De diffractierooster-methode is specifiek voor laser- en LED-lichtbronnen.
RentalTec biedt betaalbare huurtarieven voor optische spectrumanalysers voor producten van toonaangevende fabrikanten zoals EXFO FTBx-5235 of -5245 en VIAVI OSA-110 of -500 families aan.
Optische spectrumanalysator