optische vezelkarakterisatie

Related Products

Vezelkarakterisering wordt gedefinieerd als een reeks tests die op een glasvezelkabel worden uitgevoerd om de integriteit van de vezel, installatiepraktijken en prestaties voor een gewenste transmissiesnelheid zoals 100G, 200G of 400G te bepalen.

optische vezelkarakterisatie

Polarisatiemodusdispersie (PMD) is het resultaat van licht dat langs verschillende paden door een vezel beweegt. Elk pad zal een iets andere lengte hebben, wat resulteert in verschillende aankomsttijden voor elke component van het licht. Het verschil in aankomsttijden wordt PMD genoemd. Deze “differentiële vertraging” wordt gemeten in picoseconden (ps).

Chromatische dispersie (CD) is het resultaat van verschillende golflengten die reizen met verschillende snelheden van de niet-nul spectrale breedte van zenders. Omdat zenders in feite uit meerdere golflengten bestaan en elke golflengte met een andere snelheid reist, veroorzaakt het verschil in aankomsttijden van elke golflengte pulsverspreiding of (chromatische) dispersie. Dit fenomeen wordt gemeten in ps / nm.

RentalTec levert een verscheidenheid aan PMD / CD-testers zoals de single-ended EXFO FTB-5700 voor het FTB-2 Mainframe of de ODM E81DISPAP van VIAVI voor de MTS-6000 en de optische breedbandlichtbron OBS-550