Vezelinspectie- en reinigingskits

Related Products

Vezelinspectie- en reinigingskits worden gebruikt om vezelreinigingsprocedures uit te voeren.
Vezel moet worden gereinigd wanneer het in contact komt met een mogelijke bron van verontreiniging, zoals water, olie en stof.
Glasvezel wordt voortdurend blootgesteld aan vervuiling aan het eindoppervlak die de lichtstroom verstoort en netwerkstoringen en downtime veroorzaakt. Hoog connectorverlies, hoge reflectie en vervuilde transceivers zijn allemaal symptomen van vervuilde vezels. Glasvezelinspectie en -reiniging wordt ook uitgevoerd bij het splitsen, certificeren en oplossen van problemen met glasvezelkabels om het succes van de installatie te verifiëren.

Optische vermogensmeters meten glasvezelsignalen die door de glasvezelkabel worden geleid en helpen bij het bepalen van optisch vermogensverlies. Het eerste deel van een Loss Test Set is de laserbron. De laserbron zendt precies de golflengte uit van een gekalibreerde laser zoals 1310, 1550 of 1625 nm, meestal met 1 mW. Een Fiber Optical Power Meter, het tweede deel van een Loss Test Set, bestaat uit een gekalibreerde sensor, die het versterkercircuit meet, en werkt als een display-eenheid. De sensor is een halfgeleider op basis van Si-, Ge- of InGaAs-technologie en de display-unit creëert een visualisatie van het optische vermogen en de golflengte van het signaal. Optische vermogensmetingen vormen de basis voor het testen van optische verliezen.

RentalTec biedt glasvezelinspectiesondes (FIP’s) of glasvezelinspectieapparatuur tegen betaalbare tarieven van topfabrikanten zoals Fluke Networks, VIAVI en EXFO aan.
Alle soorten enkelvoudige connectoren, haaks (APC) of gewoon (PC), kunnen worden aangepast. Ook MPO met 12 of 24 vezels kan worden geïnspecteerd met gespecialiseerde adapters.